maandag 30 april 2012

Concerten Liene Somase voor militairen Letland in Afghanistan

De popzangeres Liene Somase uit Letland treedt begin mei vier keer op voor de soldaten uit haar land die in het noorden van Afghanistan zijn gestationeerd.

Het persagentschap LETA bericht dat de optredens van Somase plaatsvinden op de bases van Maymana, Mazar-i-Sharif en Faryab, aldus het ministerie van Defensie van Letland.

Ze verzorgt de optredens ter ere van de verjaardag op 4 mei van de Proclamatie van de Vernieuwing van de Onafhankelijkheid van de Republiek Letland.

Muzikanten die de concerten van Liene Somase ondersteunen zijn onder meer Maris Elksnis, Janis Cubars, Martins Burkevics, Andzejs Grauds plus de geluidsexploitant Mareks Lacis.

Momenteel dienen bijna 200 Letse soldaten in Afghanistan. De Letten werken daar nauw samen met Noorwegen en Zweden.

De soldaten zijn gestationeerd in Kabul, Meymaneh, de hoofdstad van de provincie Faryab, waar het Provinciaal Reconstructie Team van de ISAF wordt geleid door Noorwegen, en Mazar-e-Sharif, waar de Letten nauw samenwerken in het PRT dat onder leiding staat van Zweden.

Het grootste deel van de militairen uit Letland is gestationeerd in het Regionaal Commando Noord. Het hoofdkwartier daarvan is in Mazar-e-Sharif, de hoofdstad van de provincie Balkh, en wordt geleid door Duitsland.

De Letse militairen in Afghanistan hebben laten weten uit te kijken naar de komst van Liene Somase naar Afghanistan.

Geen opmerkingen: